Image
ISO 9001

FSPCA PCQI – TEČAJ PREVENTIVNE KONTROLE ZA PROIZVODNJU HRANE

srp. 22 2024

Polaznici

Tečaj je namijenjen organizacijama koje svoje proizvode izvoze u SAD (vidi izuzeća na FSMA web stranicama, http://www.fda.gov/Food/GuidanceRegulation/FSMA, voditeljima i članovima timova za sigurnost hrane, konzultantima, osobama koje su zadužene za osiguravanje usklađenosti s važećom regulativom (PCQI).

Ciljevi

Upoznati polaznike sa zahtjevima FSMA – Food Safety Modernization Act kako bi organizacijama omogućili identifikaciju i provedbu ključnih zahtjeva koji su predmet kontrole FDA inspekcije. Od 16. rujna 2016. godine, sve organizacije koje izvoze svoje proizvode u SAD-u moraju biti u skladu s FSMA propisima te imenovati predstavnika organizacije koji će biti osposobljen u skladu sa PCQI – Preventive Control Qualified Individual.

Odgovornosti “Kvalificiranog djelatnika za preventivnu kontrolu” uključuju:

1) Izrada Plana sigurnosti hrane

2) Validacija i preventivna kontrola

3) Pregled zapisa

4) Validacija Plana sigurnosti hrane

Koristi

Ovaj tečaj je razvio FSPCA (Udruga formirana kao potpora Zakonu o modernizaciji sigurnosti hrane) te ga provode Bureau Veritas vodeći instruktori, sukladno standardiziranom planu i programu priznatom od strane FDA.

Sudjelovanje na ovom tečaju je jedan od načina da osposobite PCQI i pripremite se za usklađenost s uredbom.

Tečaj će pomoći organizaciji da identificira i provede ključne zahtjeve kao pripremu za FDA inspekciju. Također će, na osnovu primjera iz prakse, istaknuti sličnosti s lokalnom/regionalnom regulativom vezanom uz sigurnost hrane kao i GFSI certifikacijskim shemama.

  • TRAJANJE

    3 dana

  • KOTIZACIJA PO POLAZNIKU

    560,00 € + PDV